בלא מעט מקרים תחושת התקיעות והמיאוס שמקשה כל כך לקום בבוקר לעבודה קשורה לאו דווקא לעבודה עצמה, אלא למקום העבודה. ובמקרה הזה הפתרון הוא כביכול הרבה יותר פשוט: אין צורך לרכוש מקצוע חדש ולצבור ניסיון בתחום חדש, אלא "רק" למצוא מקום עבודה חדש באותו תחום.
הלקות הזאת לרוב מסתברת כאשליה אופטית. לא רק שמדובר בתהליך לא פשוט כלל, אם הוא ינוהל בצורה לא מחושבת, סיכוי הכישלון והתסכול גדלים מאוד. כל תהליך של שינוי מקום העבודה חייב להתחיל מבחינה מדוקדקת של היתרונות והחסרונות של המקום הנוכחי, ולאו דווקא מהזווית של היתרונות והחסרונות המקובלים בחברה, אלא יתרונות וחסרונות מנקודת זווית מאוד אישית. כך למשל, ארגון גדול ויציב בדרך כלל נחשב למקום עבודה טוב ויציב, אך לא כל אחד באמת ירגיש כך. הרי ישנם אנשים שהאופי שלהם מתאים יותר למקומות דינאמיים וצעירים, לתפקידים רוחביים ומשתנים שאופייניים לארגונים קטנים ומתפתחים. זיהוי הצורך האמתי שלך והערך האמתי של יציבות מקום העבודה עבורך, יכול למנוע ממך לעשות טעות חמורה של מעבר לארגון גדול ונחשב אחר שאולי יכול לספק שאיפות כלכליות, אך לא לפתור את השאיפות האמתיות הנוגעות לאופי מקום העבודה, ובעקבות כך להשאיר אותך בתוך תסכול ואף ייאוש, היות ועל פניו אין אף מקום עבודה שמשביע את רצונך.
אני מזמינה אותך לתהליך יעוץ ואימון ממוקד שמאפשר לזהות את הצרכים, קשיים, ערכים ושאיפות כדי לעזור לך להגדיר בצורה כנה וברורה מה מתאים לך.