חברי היקרים, אני נהנית מהשיח הפעיל שנוצר בינינו כאן. נושא הערך העצמי והמשמעות שלו, עולה הרבה במפגשי הייעוץ והסדנאות שאני מקיימת. החשיבות ההיכרות של האדם עם הערך העצמי שלו, נעוצה בהבנה שאדם המכיר את עצמו ואת יכולותיו יכול להביא את עצמו לביטוי וממימוש ולתרום לסביבה.
דני (שם בדוי), בן 40, ראש צוות בחברת היי טק, מעוניין להתקדם במסגרת הקריירה וחש תקוע באותו התפקיד בחברות שונות, ללא אופק. במסגרת עבודתו ובמסגרת השיח עם המנהלים בחברה, הוא מרגיש, כפי שהוא אומר: "אני לא מספיק…." כלומר: "אני לא מספיק חכם/ יודע/ מקצועי, אחרים יודעים טוב ממני, במצבים רבים יש לי את החשש לטעות ואני לא בטוח שאני סומך על עצמי. אני מייצר תחושה שאני לא מספיק יודע ולא מספיק חכם ושאפשר לסמוך חלקית על מה שאני אומר או מחליט."
התקשורת הפנימית עם עצמנו היא מראה המשקפת את הערך העצמי שיצרנו במשך השנים. כאשר אנו מבטלים את עצמנו ובוחרים לא לראות את היכולות שלנו, אנחנו מייצרים השפעה על הסביבה בהתאמה ונוצרת סיטואציה של LOSE-LOSE. במצב כזה, המסרים של הסביבה מערערים אותנו בקלות. אנחנו לא מסוגלים להפעיל שיקול דעת ביחס לתקשורת הפנימית וביחס לתקשורת החיצונית ולבחון את עצמנו בצורה עניינית ומקצועית.
כאשר אדם מכיר בערך של עצמו, הוא מודע ליכולותיו וכישוריו והפידבק שהוא מקבל מהסביבה, בין אם חיובי או שלילי, הופך להזדמנות ללמידה ולא לקריסה. כשאנחנו שלמים עם עצמנו אז הביקורת מצמיחה אותנו.